Email Imprimir

Delegación del CSIC en Cataluña

Evento 

Título:
Exposició La Revolució Neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis
Cuándo:
28.09.2017 - 18.02.2018 
Dónde:
Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) - Barcelona - Barcelona
Categoría:
Exposiciones

Descripción

La Revolució Neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) inaugura el 28 de setembre, a les 19 hores, l'exposició "La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis". Per primer cop s’hi podran veure les peces originals recuperades fins ara i una reconstrucció virtual del poblat prehistòric.

La mostra permetrà copsar la importància de La Draga, l'únic jaciment lacustre de la península Ibèrica i un dels més antics i importants de la Mediterrània occidental. Aquest va ser un dels primers poblats del Nord-est del territori on es van establir les societats pageses neolítiques, fa uns 7300 anys, transformant l’espai que els envoltava per tal de desenvolupar les pràctiques agrícoles i ramaderes necessàries per a la seva subsistència. El tret més singular del jaciment és la conservació d’elements elaborats en fusta i d’altres matèries orgàniques.

En l'exposició es podran veure, per primera vegada, les peces originals de materials orgànics i d'altres objectes que s'han trobat fins ara en les diferents campanyes d'excavacions, realitzades per un equip multidisciplinari format per científics del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IMF) i el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. També hi haurà una reconstrucció virtual del poblat, duta a terme gràcies a un projecte Recercaixa finançat per l’Obra Social “La Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

Per assistir a la inauguració, oberta i gratuïta, cal presentar la reserva prèvia, que es pot realitzar a macvisites.acdpc@gencat.cat

Per a més informació: http://www.macbarcelona.cat/Agenda/Activitats-en-el-marc-de-l-exposicio-La-revolucio-neolitica.-La-Draga-el-poblat-dels-prodigis #MACLaDraga

 

Lugar

Lugar:
Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) - Barcelona   -   Sitio Web
Calle:
Passeig de Santa Madrona, 39-41, Parc de Montjuic
CP:
08038
Ciudad:
Barcelona

Descripción

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), recollint la tradició museística en arqueologia des de principi de segle, és fruit de la Llei de museus aprovada el 1990. Com a Museu Nacional, el seu objectiu és conservar, investigar i difondre els vestigis arqueològics que il·lustren l’evolució històrica, des de la prehistòria a l’època medieval. El Museu d’Arqueologia de Catalunya va ser adscrit a l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural l’any 2013.

El MAC és un museu nacional articulat en xarxa, format per les seus de Barcelona, Empúries, Girona, Olèrdola i Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i el Centre Iberia Graeca. També articula els equipaments vinculats a l'Arqueoxarxa, la Ruta dels Ibers i la Ruta de l'Art Rupestre.

Literatura y ciencia

concurso literatura de ciencia

El CSIC en el aula

boton csic en el aula

link actividades para profesores

Ciencia ciudadana

atrapatigre

boton observadores del mar

 

 

 

 

Portales divulgación

link a web la ciencia al teu monLogo ICMDivulga-modificado

Ciencia en la calle

Enlace a Raval 6000 anys.

BCNRocks

Revista de I+D

El CSIC con la empresa

boto-cartera-tecnologias

 

 

Usted está aquí: Home Detalles - Exposició La Revolució Neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis